Till Lisa!

Hej på dej!
Kul att du hittat in på min blogg. Mitt svar till dig blir nog lite för långt för att kunna svara som kommentar så gör ett helt inlägg tillägnad dig istället =)

Jag började äta Cerazette och fick väldigt stora problem med min mens. hade blödningar nästan hela tiden och efter ett halvår gav jag upp och bytte till p-spruta. När jag fick min diagnos sa dom till mig att sluta med sprutorna eftersom dom kan ha orsakat sjukdomen. Vet inte om det stämmer och tror då mer det beror på Cerazette.

För mig sved det inte när jag skulle kissa, och vet inte heller hur vanligt det är vid vestibuliten. Däremot sved det efter sex. Väldigt mycket. Nästan så det brändes när det sved. Det blev värre och värre och började bränna medan vi hade sex och efter ett år från de första symptomen kunde jag inte ens bli kåt utan att få ont. Sitta ner, cykla, ha jeans, alla vardagssaker blev väldigt jobbiga.

När du besöker läkaren så var väldigt tydlig när ni pratar, innan undersökningen, och berätta så nogrannt som möjligt om hur, vart och när du får ont, sveda mm. Jag slapp urinprov och allt sånt tack vare bra bemötande från ungdomsmottagningen och att jag var rätt på sak och sa att det är vestibulit jag hade. Dom trodde inte på mig först men sedan när jag började berätta så blev det rätt tydligt. Själva undersökningen avbröt dom eftersom jag grät så mycket av smärta. Nu i efterhand skulle jag nog ha gjort ett urinprov iaf bara för säkerhets skull, man vet ju aldrig vad dom hittar. Det kan vara svamp, urinvägsinfektion m som ställer till det ibland.

Undersökningen består av en lång tops dom rör vid vissa punkter med ett väldigt lätt tryck. Gör det ont så säg aj, skrik om du vill men håll inte tyst och pina dig igenom. Bättre dom får veta att det gör ont så du lättare kan få en diagnos.

Nu vill jag inte skrämma dig om du skulle få diagnosen vestibulit för jag fick en svår vestibulit medan en del bara känner av sjukdomen vid sex.  Om du själv är säker på att du har vestibulit men får en annan diagnos så ge dig inte utan försök igen. Nästa läkare kanske vet mer.

Om det kan bli värre... jo tyvärr så kan det men samtidigt så kan det bli bättre också. Jag hade sex trots att det gjorde ont och det ska man inte ha. Det kan förstöra slemhinnor och nerver ännu mer så ge dom tid till att läkas. Tre månader utan sex fick jag som en del av min behandling.  Medan du låter bli sex så smörj in med  en salva som du själv tror kan hjälpa. Locobase tycker jag funkar bra, men även provat jordnötsolja (vissa använder barnolja) och sen när det gör jävligt ont kan man bedöva med emla eller xylo nånting. (tyvärr för lat för att leta upp tuben i badrumsskåpet) Använd bomullstrosor, låt bli tajta jeans och kläder som du själv känner att du blir irriterad av.  (de här tipsen kan användes så fort man bara känner sig lite irriiterad och i obalans)

Sen kan man prova akupunktur (inte testat det här själv), botox om den där jäkla studien kan bli offentlig nångång så man vet hur bra den är. Tänker själv satsa på botox. Men bland det viktigaste enligt mig är endå att du har någon att kunna prata med och ha som stöd. vestibulit är en fysisk sjukdom som gör ont psyiskt också. Mer än vad vissa kan föreställa sig.

Hoppas det kommer att gå bra hos gynekologen och att det här inlägget var till nån hjälp. Fråga om du vill veta nåt mer!

Drömmar kan slå in

Nu har det gått en vecka sedan den där underbara söndagen. Känns fortfarande som att det var en dröm som blev sann just den dagen.

xoxo

Det gick!


Jag har haft sex!!
En mening jag aldrig trodde jag skulle få skriva men idag, för inte allt för lång stund sedan så kunde jag äntligen ha ett jävligt skönt samlag med min älskade mr T. Var 2½ år sedan sist pga vestibuliten. Det här betyder så oerhört mycket för mig. Jag vet att det kommer fortsätta göra ont, jag är ju inte frisk bara för att jag kunnat ha sex men fy fan vilket jävla framsteg.

Jag sitter framför datorn med ett superstort leende. Var inte planerat, vi började mysa och jag bad om att få bli smekt. Innan han ens han göra det satt jag grensle över honom och sen.. sen hade vi sex. Blev inte lika nervös eller låst som jag brukar bli när vi försökt men kan bero på att då har det varit mer planerat, nu var det väldigt spontant. Jag skulle ju ändå bara bli smekt. Hade inte blivit smekt eller pullad på ett tag så trodde först jag skulle vara för tight men gick hur bra som helst. Vi tog det väldigt lugnt i början, nästan en millimeter i taget.

Nu efteråt... Visst känns det lite, svider lite grann men fan. Jag har kunnat ha sex! Är så lycklig nu! Längtar redan efter nästa omgång.

xoxo

RSS 2.0